Power BI en Microsoft PowerPoint

PowerPoint wordt in de Financiële sector en Gezondheidssector dagelijks gebruikt. Dit gaan wij vanaf vandaag slimmer aanpakken met interactieve grafieken!

Wat zijn onze inkomen en uitgaven? Wat is het ziekteverzuimpercentage? Hebben wij onze targets gehaald? Wij krijgen bijna wekelijks vragen over het toevoegen van delen van Power BI rapportages in PowerPoint. De cijfers en visualisaties worden vaak vanuit Power BI tools overgenomen om een overzichtelijke presentatie te kunnen geven. De presentatie moet steeds geactualiseerd worden met dezelfde handelingen en vergt tijd. Niet iedereen heeft hier tijd voor.

 

U kunt met Power BI een rapport exporteren naar PowerPoint. Hierbij krijgt u een Power BI rapport met een hoge resolutie afbeelding van een grafiek per slide. Echter is dit maar een weergave van een grafiek die in de BI rapportage staat en niet interactief. Mocht u een financiële rapportage nodig hebben voor een momentopname dan is het wel ideaal. Maar het kan beter!

Wij adviseren iedereen om gebruik te maken van de Power BI Tiles add-on. Deze kunt u makkelijk toevoegen aan uw Microsoft Office applicatie. Zo wordt uw BI rapportage realtime getoond en is dus interactief. Dit is een BI tool die door iedereen gebruikt kan worden. Het voordeel van het gebruik van deze middel is dat uw cijfers in PowerPoint altijd actueel zijn. Erg handig en super makkelijk! Wilt u meer informatie over Power BI? Neem dan contact met ons op.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bel nu!