Wat is Microsoft Access?

onderhoud Access Database

De elevator pitch:

Microsoft Access is een databasebeheersysteem dat een relationele Database omgeving combineert met een grafische gebruikersinterface en hulpmiddelen voor softwareontwikkeling. Het maakt deel uit van de Microsoft Office-suite, tegenwoordig ook wel Microsoft 365 genoemd, waar het is opgenomen in de Professional en in de hogere edities, en het wordt ook afzonderlijk verkocht.

MS Access is een krachtige softwaretoepassing waarmee u gemakkelijk databases kunt maken en beheren. Met MS Access kunt u snel tabellen, formulieren, query’s en rapporten maken om uw gegevens te ordenen. Er kunnen ook gemakkelijk koppelingen gemaakt worden met andere toepassingen zoals Excel of Word of data in de Cloud met zogenaamde API’s of directe koppelingen, zodat u gemakkelijk gegevens kunt uitwisselen met de gegevens (data) van andere programma’s.

Bovendien biedt MS Access geavanceerde functies zoals macro’s en programmeer tools, zodat uw database helemaal kan worden aangepast aan uw specifieke behoeften. Met zijn gebruiksvriendelijke interface en krachtige mogelijkheden is MS Access de perfecte tool voor iedereen die zijn eigen databases wilt beheren. Voor een lage prijs met een kracht waar je stijl van achterover slaat. 

Fasten Your Seatbelts!

Wat kan het?

1. Dataserver. Met Microsoft Access kunnen gebruikers databanken aanmaken en beheren. Er kunnen onder andere tabellen, query‘s, formulieren, rapporten gebruikt worden voor het beheer en de modificatie van gegevens.

2. Gegevensanalyse. Microsoft Access kan worden gebruikt voor het analyseren van gegevens met behulp van query‘s, formules en verschillende statistische functies.

3. Automatisering van taken. Accessgebruikers kunnen taken automatiseren met behulp van macro‘s en Visual Basic for Applications (VBA).

4. Samenwerking. Met Microsoft Access kunnen verschillende gebruikers samenwerken aan dezelfde data en deze op verschillende manieren bewerken. Echt perfect voor een kantoorsituatie met een eigen netwerk.

Gratis MS Access runtime of een volledige Access installatie?

Perfect voor als je niet voor iedere gebruiker een complete MS Access installatie wil doen op de computer van de gebruiker. Installeer een gratis versie van MS Access Runtime en daarmee kan de gebruiker, de database openen. 

Voor het ontwikkelen van een database is echter wel de volledioge (en betaalde) versie nodig van MS Access. 

Klaar voor je nieuwe MS Access App?

Neem vandaag nog contact met ons op voor een offerte.

All Rights Reserved

Diensten

Bel ons

020 486 9250

Maandag – Vrijdag, 9:00 tot 17:30.

© Access Programmeur | Barentszplein 6B | 1013 NJ Amsterdam | 020-6254 254 | info@access-programmeurs.nl