Applicatie ontwikkeling in MS Access

applicatie ontwikkeling in MS Access

Ontwikkel in MS Access!

MS Access leent zich uitstekend voor applicatie ontwikkeling. Nu, maar ook zeker in de toekomst. Want voor welk softwarepakket wordt al meer dan 30 jaar op grote schaal gekozen? Microsoft Access. Veel bedrijven kiezen er (nog steeds) voor omdat het een snelle en betrouwbare manier is om desktopsoftware te ontwikkelen die specifieke bedrijfsprocessen ondersteunt. Goedkoop, snel, betrouwbaar en perfect om in te prototypen.

Microsoft heeft geen plannen om het programma uit te faseren. Daarmee is MS Access een toekomstbestendige en slimme keuze dus.

Nieuwe applicatie ontwikkelen in MS Access

Er zijn twee wegen naar Rome als je software nodig hebt voor je bedrijfsprocessen.

        1. De eerste is om kant-en-klare software te gebruiken

Off-the-shelf software vereist vaak je je bedrijfsprocessen moet aanpassen aan de software, wat misschien niet ideaal is als dat proces datgene is wat het bedrijf uniek maakt. In dat geval kan software op maat een betere optie zijn.

        2. De tweede is om iets op maat te laten bouwen. 

Ons credo is:

“Wat u vandaag bedenkt, kunnen wij morgen gebouwd hebben…”

Mooi voorbeeld was het testen van mensen tijdens de Corona pandemie. Wij ontwikkelden in enkele dagen software die de hele begeleiding van het testen, het uitwisselen van data naar laboratoria in de juiste formats en het daarna veilig mailen van de uitslagen naar patiënten voor onze rekening namen.  

Volgens een vast stramien brengen wij wensen in kaart, verzorgen we de business analyse, prototyping, ontwikkeling en helpdesk en support. Iedere specialist van ons team van 20 programmeurs heeft zijn eigen sub-expertise. Dus wij hebben altijd iemand die weet waar u het over heeft en zo recht op zijn doel kan af programmeren. 

prototyping in MS Access
bestaande MS Access database aanpassen

Aanpassing bestaande MS Access database

Vaak een slimmere keuze dan helemaal opnieuw te beginnen. Het toevoegen van modules aan uw bestaande MS Access-toepassing.

Bovendien kunnen nieuwe modules worden gebruikt om de prestaties te verbeteren door bijvoorbeeld de code of de data op te splitsen in kleinere, beter beheersbare stukken. Want iets wat jaren geleden is gebouwd en inmiddels is uitgegroeid tot een bedrijfskritische applicatie, met veel gebruikers en veel data, kan door een paar uitgekiende aanpassingen weer jaren mee. 

En dat levert weer een besparing op die u vast elders beter kan gebruiken. 

Prototyping

Prototyping in MS Access is een geweldige manier om snel en overtuigend de levensvatbaarheid van een software idee aan te tonen voor een fractie van de kosten. Door een applicatie te ontwerpen en te testen met het doel dat het dient, kunt u precies laten zien wat het systeem zal kunnen en meteen eventuele kinderziektes verhelpen.

Als alles klopt en duidelijk is, kan de uiteindelijke software in een geschikte omgeving worden ontwikkeld.

Klaar om een nieuwe applicatie te ontwikkelen in MS Access?

Neem vandaag nog contact met ons op voor een offerte.

All Rights Reserved

Bel ons

020 486 9250

Maandag – Vrijdag, 9:00 tot 17:30.

© Access Programmeur | Barentszplein 6B | 1013 NJ Amsterdam | 020-6254 254 | info@access-programmeurs.nl